середу, 19 жовтня 2016 р.

Віртуальна виставка "Дорога в безсмертя"

             У бібліотеці школи відбулася віртуальна презентація книги  мистецького пам’ятника – книги-реквієму, книги-спомину полтавської поетеси і письменниці Надії Гринь – “Дорога безсмертя: Дмитро Коряк”. Твір присвячено загиблому Герою АТО Дмитрові Коряку (бойове псевдо «Брат»).
Дмитро Коряк народився 25 квітня 1989 року в м. Миргород Полтавської області. Із 1996- 2006 рр. навчався у Миргородській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №5. 2011 року закінчив електромеханічний факультет Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка за спеціальністю “технологія машинобудування”. Із 2010-го і по грудень 2013 року працював на будівництві. З 3 грудня 2013 року і до кінця Революції гідності був у Києві на Майдані, активно брав участь у трагічних подіях на Банковій та Інститутській. Був заступником очільника Полтавської свободівської Сотні у Палаці Свободи. Також був учасником Полтавського Майдану. З лютого 2014 року був прихильником ВО “Свобода”. Здійснював агітаційну роботу разом зі свободівцями під час президентських виборів у травні 2014 року. Неодноразово брав участь у свободівських акціях. Із березня 2014 року очолював Полтавську Самооборону Майдану.
     Із серпня 2014 року увійшов до лав добровольців полку спеціального призначення “Азов”. 11 лютого 2015 року в ході операції з визволення селища Саханка поблизу Маріуполя трагічно загинув від ворожої міни.
Красивий українець,
розумний і хоробрий,
Й душа була у нього —
 весняний соловей!
              (з книги Н.Гринь)
На момент смерті йому було лише 25...
Залишилися посмертні державні нагороди, могила на Алеї Героїв центрального міського кладовища у Полтаві та згорьовані батьки, у яких війна забрала сина, а з ним і надії, майбутнє, спокій. А ще світла пам’ять рідних, знайомих, однокурсників, побратимів...
У книзі зібрані твори полтавських поетів – Надії Гринь, Володимира Мирного, Катерини Калініченко, Людмили Таран, Тетяни Ваценко, Алли Силки та інших.



Немає коментарів:

Дописати коментар